TERIMA KASIH


counters

MTMR

Monday, April 7, 2014

Tiada tolak ansur kepada pembocor maklumat Ketenteran negara.

KUALA LUMPUR: Perbuatan warga Kementerian Pertahanan membocorkan rahsia kerajaan termasuk menyebarkan maklumat sulit dan sensitif kepada pihak tertentu tidak akan dikompromi. 

Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Abdul Rahim Bakri menegaskan setiap ketua jabatan perlu lebih tegas dalam memberikan teguran atau amaran serta mengambil tindakan sewajarnya jika berlaku ketidakpatuhan, kecuaian, kelalaian penjawat awam sehingga berlakunya kebocoran rahsia rasmi kerajaan. 

"Dalam dunia tanpa sempadan dengan medium komunikasi menjadi semakin mudah, penjawat awam perlu lebih berwaspada ketika menggunakan media sosial antaranya Facebook dan Twitter, jangan sampai maklumat yang diklasifikasi sebagai sulit atau rahsia sampai ke tangan pihak luar," katanya ketika merasmikan majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang kementerian di sini hari ini. 

Mengenai pelan transformasi Kementerian Pertahanan yang dilancarkan pada tahun 2010, Abdul Rahim berkata ia kini memasuki fasa kedua bagi tempoh 2013 hingga 2015. 

Hala tuju transformasi yang digariskan mempunyai matlamat untuk membina keupayaan baharu Kementerian Pertahanan serta mendokong inisiatif kepimpinan negara, katanya. 

Pada majlis itu, sebanyak 134 orang pegawai awam dan 142 pegawai dan anggota Angkatan Tentera Malaysia menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang manakala sebanyak 334 pegawai dan kakitangan awam daripada unit-unit tentera di seluruh negara yang bersara wajib turut menerima Pingat Perkhidmatan dan Pekerti Terbilang. - BERNAMA 

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat