TERIMA KASIH


counters

MTMR

Tuesday, May 14, 2013

Hentikan sebar fitnah, hasutan politik-Sultan Johor.

Gambar sekadar hiasan.

JOHOR BAHRU: Sultan Johor tidak mahu ada lagi pihak yang terus menyebar fitnah dan hasutan berbau politik untuk menimbulkan kebencian antara rakyat dan menggugat perpaduan serta keamanan negara.

Kebesaran Allah: Orang Kafir masuk Islam. Malangnya di Sebuah negara Orang Islam di Kafirkan oleh orang yang menyangka dirinya Islam.

"..Tentara korea berbondong bondong masuk islam.."

Subhanallah...

Sebanyak 38 tentara Korea Selatan secara spontan berikrar masuk Islam. Ke-38 tentara Korea itu, satu orang diantaranya seorang komandan bernama Kapten San Jin Gu sedang 37 lainnya adalah prajurit. Kapten San adalah salah satu komandan Brigade 11 SF, pasukan perdamaian PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Irak. Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Irak Utara.

saat bertugas di wilayah tersebut, Kapten San Jin-Gu sering mengamati orang-orang muslim sholat berjamaah di masjid. Kebetulan markas pasukannya berada dekat sebuah masjid. Ia sangat tertegun dengan gerakan- gerakan sholat. Karena dihinggapi rasa penasaran, ia mencoba menirukan seluruh gerakan sholat dan dipraktekan dikamarnya sendirian.

Pada saat mempraktekan itulah Kapten San Jin-Gu merasakan ada ketenangan, dan perasaan damai dalam hatinya. Itulah sebabnya, gerakan2 sholat tsb kemudian ia jadikan program meditasi di pasukan yg ia pimpin (disamping Yoga), dan ternyata sebagian besar prajurit setelah mempraktekan gerakan2 sholat tsb merasakan hal yg sama, mereka juga merasa lebih tenang dan damai. Sejak itu Kapten San berinisiatif mempelajari Islam untuk mengenalnya lebih dalam lagi, dan akhirnya ia memutuskan untuk memeluk Islam.

Ketika niatnya ingin memeluk Islam disampaikan kepada prajurit-prajuritnya, ia berkata: “Aku telah menemukan cahaya kehidupan yang sesungguhnya, aku ingin berada dalam cahaya itu, dan cahaya itu adalah Islam”. Tanpa ia duga, secara spontan 37 prajurit yang ia pimpin mengangkat tangan mereka, sebagai tanda ikut bersama komandannya untuk juga memeluk Islam

Subhanallah...

Allahu akbar..
Allahu akbar..
Allahu akbar..


Semoga bermanfaat, 

Silahkan,
di Like & Share...
"..Tentara korea berbondong bondong masuk islam.."

Subhanallah...

Sebanyak 38 tentara Korea Selatan secara spontan berikrar masuk Islam. Ke-38 tentara Korea i...tu, satu orang diantaranya seorang komandan bernama Kapten San Jin Gu sedang 37 lainnya adalah prajurit. Kapten San adalah salah satu komandan Brigade 11 SF, pasukan perdamaian PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Irak. Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Iraq Utara.

Perhimpunan haram: Amaran polis - JOHOR.Perhimpunan haram: Amaran polis  

Mohd Mokhtar bersama Haznina (kanan) menunjukkan aplikasi di komputer tablet selepas merasmikan Majlis Promosi e-Alert dan CommAlert Polis Johor di Ibu Pejabat Polis Kontijen Johor, di Johor Bahru, semalam.
 
Tindakan tegas akan dikenakan terhadap penganjur, peserta

Johor Bahru: Penganjur perhimpunan 505 anjuran pakatan pembangkang yang dijadualkan diadakan di sini esok akan dikenakan tindakan tegas kerana tidak mematuhi Akta Perhimpunan Aman untuk memberi notis awal 10 hari sebelum mengadakan sebarang perhimpunan.

DAP di heret ke Mahkamah - Jenice Lee.

Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teratai, Jenice Lee bertindak mencabar keputusan DAP di mahkamah kerana memecatnya dari parti itu pada 20 April lalu berikutan pemilihan Jawatankuasa Pusat (CEC) pada Disember lepas dianggap tidak sah.


Menurut Jenice, pemimpin tertinggi DAP yang menerajui barisan CEC ketika ini tidak mempunyai sebarang kuasa untuk menggantung atau memecatnya kerana Pendaftar Pertubuhan (ROS) tidak mengiktiraf pemegang jawatan yang dibentuk oleh CEC parti itu.

Isu Lahad Datu : 12 Jun Pendengaran Membatalkan Pernyataan Pembelaan Tian ChuaKUALA LUMPUR - Mahkamah Tinggi hari ini menetapkan 12 Jun untuk mendengar permohonan Umno bagi membatalkan pernyataan pembelaan Naib Presiden PKR, Tian Chua dan dua lagi dalam kes saman berhubung artikel berkaitan pencerobohan di Lahad Datu.

2 Maut, 2 Parah Ditembak

 NIBONG TEBAL: Dua lelaki maut, sementara dua lagi cedera parah dalam satu kejadian tembakan berhampiran lampu isyarat Bukit Tambun, di sini, sebentar tadi.Kejadian berlaku kira-kira jam 10.30 malam ketika empat lelaki yang menaiki kenderaan pacuan empat roda jenis Toyoya Hilux itu berhenti di lampu isyarat yang ketika itu berwarna merah, sebelum didatangi dua lelaki menaiki motosikal lalu melepaskan beberapa das tembakan.

Ketua Polis Negara : Mengingatkan orang ramai tidak mencabar undang-undang menerusi Provokasi.


 
YAN: Polis mengingatkan orang ramai agar tidak mencabar undang-undang menerusi pelbagai provokasi yang sengaja mahu membangkitkan perasaan marah di kalangan rakyat hanya kerana pihak tertentu tidak berpuas hati dengan keputusan pilihan raya umum ke-13 (PRU-13).

POLIS SAHKAN BALU PENGASAS AL-ARQAM DITAHAN DI KLIAKUALA LUMPUR, 13 Mei - Polis mengesahkan Hatijah Aam, balu pengasas Al-Arqam, Asaari Muhammad, ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pukul 11.30 pagi, hari ini.
 
Bagaimanapun Ketua Polis Daerah Sepang Supt Imran Abdul Rahman berkata peranan polis dalam penahanan itu hanya sebagai membantu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) menjalankan siasatan.

"Penahanan Hatijah Aam bukan di bawah bidang kuasa polis sepenuhnya tetapi kita hanya membantu (Jais) sahaja," katanya ketika dihubungi Bernama.

Hatijah Aam yang lebih dikenali sebagai Ummu Jah tiba di KLIA dari Jeddah, Arab Saudi dan terus dibawa ibu pejabat Jais di Shah Alam, Selangor. - BERNAMA

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat