Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Tuesday, April 19, 2016

MALINNOV : MENGELUARKAN PRODUK PISTOL SEMI AUTOMATIK.

DSA2016 kali ini mengenengahkan satu produk buatan Malaysia.

MALINNOV (Malaysian Innovation) adalah syarikat tempatan yang mengusahakan sendiri senjata ringan berupa pistol semi automatik.
Kami melihat sendiri produknya dan ia sangat impresif.

Bertanyakan kalangan jurutera mereka,penghasilan pistol ini melibatkan research and development selama 4 tahun dengan hampir 10 prototaip yang diuji secara ekstrim dan ekstensif setiap satunya.

Mereka membangunkan setiap alat kerja,laras dan komponen sendiri, dan melalui banyak trial and error serta memperbaiki setiap rekabentuk prototaip yang mereka bina. Asas senjata mereka adalah dari sidearm jenis Glock dan Baretta dan mereka membangunkan sidearm dengan klasifikasi M1P ini secara reverse engineering.

Berpangkalan di Technology Park, Bangi Malinnov mempunyai masa depan yang sangat baik dalam mengeluarkan sidearm buatan tempatan untuk pasaran domestik terutamanya mensasarkan pengunaannya pada pengiring orang kenamaan dan agensi keselamatan dalam negeri.

Kami di MMP menantikan jemputan pihak Malinnov untuk demonstrasi penembakan dan melihat sendiri kemampuan perkilangan mereka. Hebat karya anak tempatan kita ini.

MALAYSIA BOLEH
Selain sidearm, Malinnov juga dalam proses membangunkan sendiri amunisi untuk mortar dan pelancar grenad.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat