Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Friday, May 30, 2014

Terkini: Anak Melayu tinggalkan PR. Dyana kurang cerdik alatan DAP???

@dyanasmd KESAMARATAAN can only come w built in love to Raja and Negara..where's DAP? Merely show smiling annoying faces at Istana is not it...

Kesetiaan Kepada Raja dan Negara

Series 03
Ikhlas saya katakan saya masih lagi sedih dengan kemangkatan Almarhum Sultan Azlan Syah. Musykil juga saya tidak sempat bergegas ke Kuala Kangsar utk memberi penghormatan terakhir. Saya sedar tidak mungkin saya sebagai org biasa boleh berada dikawasan Istana, tapi cukup rasanya kehadiran saya di bumi Kuala Kangsar utk menunjukkan rasa kesedihan saya. (I am always happy to be in KK, anytime anyday...)

Saya semalam ada bertanya kepada kawan2 di merata, ada nampak tak mana2 posting dari masyarakat Cina yg menunjukkan kesedihan yg sama. Amat mendukacitakan tidak ramai yg berbuat sedemikian.

Yg ada adalah dari kalangan Cina dari MCA dan Gerakan. Di mana masyarakat Cina yg lain?. Mungkih gerakan anti Melayu dan itu termasuk Raja; yg dibawa dan dijiwai DAP telah berjaya menusuk ke masyarakat Cina? Kalau ade Melayu dlm DAP, Melayu yg mudah dipergunakan??? Kita buat penilaian sendiri...

Dlm professional Career saya, saya banyak merantau. Antara negara yg saya pernah tinggal adalah di Thailand. Saya tinggal di Bangkok lebih kurang 6 bulan; saya amat mengkagumi rakyat Thailand yg amat taat kepada Raja mereka. Pernah saya terperanjat, sebelum sahaja movie dimainkan, semua bergegas bangun utk lagu taat kepada Raja mereka - mula2 saya ingatkan ade kecemasan, sebab semua bergegas bangun.. nasib baik saya tak lari keluar...hihihi.

Persoalan saya dimanakah kita rakyat Malaysia dalam bab2 menghormati raja?. Dimana masyarakat Cina yg kebanyakan sudah diresapi oleh dakyah DAP? Org Pas pun dah jadi Hampas dengan beberapa kenyataan dari twitter yg menyakitkan hati. Nampaknya bukan PAS yg mentarbiahkan DAP, sudah terbalik lah pulok...apo nak dikato???

Tidak saya nafikan; saya memang Anti DAP; esp Kit Siang and the gang. Tidak ada respect langsung; terhadap org melayu dan Raja2; kalau ade pun saja di buat buat... Tu pun sebab mereka masih belum berkuasa penuh. Masih teriyang iyang lagi kenyataan Karpal Singh yg jelas menghina Al Marhum. Nizar pun lebih kurang sama hanya kerana hilang kuasa. Kalau lah negara nie jatuh ke PR yg ditonggangi oleh DAP.... hancusssss.

Kita diomok omokkan dengan pencalunan Dyana Sofya yg makin hari makin jelas pada saya hanya Alat Boneka DAP dan Kit Siang. Dyana dinaikkan kononya DAP bersikat terbuka dan Malay friendly... Malay Friendly my foot.

Sejak bila Lim Kit Siang dan DAP pernah ambil pusing pasal kebajikkan org Melayu? Bukankah kata2 Kit Siang mahu menghapuskan hak2 Istimewa Org Melayu. Mungkin sekarang beliau tidak perlu lagi berkata2 kerana sudah ada BALACI2 yg boleh berkata2 bagi pihaknya... yg PAS nie dok hangguk2 saja...

DAP dok minta KESAMARATAAN. APA LAGI YG TIDAK SAMARATANYA? Tak cukup lagikah 9 dari 10 yg terkaya; 36 dari 40 terkaya adalah Bukan Melayu? Tak cukup lagi kah?... TU BAPAK TAMAK NAMANYA, Dyana aka Kit Siang oiiii...

How can I take you guys seriously when a basic built in love to Raja n Negara seems a big fake and unnatural? You can dress in black clad dress, marched in your failed attempts in the name of to show respects; but are you sincere enough?... your pics didn't indicate the case.... its look really fake, unnatural and insulting...

cuba buat tersengeh sengah macam.nie kat Thailand... tengok tinggi rendahnya langit...

‪#‎CuitOrgKayaHaji
SAIFUL ZAINI MOHD BOKHARI

Mutakhir: Sudah tahu haram. Yang tahu BABI sahaja Haram.

Makan Cadbury ada Babi = HARAM.
Baru tahu semalam, tak beli dah harini.
*****************
Tak Solat = HARAM
Dah lama tahu, tapi tak solat jugak.
*****************
Buka aurat = HARAM
Dah lama tahu, tapi tak tutup jigak.
*****************
Makan Rasuah = HARAM
Dah lama tahu, tapi ambil jugak
*****************
Bank Konvesnional yang ada Riba = HARAM
Dah lama juga tahu, tapi semacam je berurusan.
*****************
Orang melayu ISLAM ni yang mereka tahu HARAM hanyalah B.A.B.I. Padahal dah lama bergelumang dengan benda HARAM.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat