Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Tuesday, November 18, 2014

Terkini: Pembuli Jalanraya meludah cermin kerita di tangkap sudah.

Akhirnya Pembuli JalanRaya telah berjaya ditangkap oleh PDRM.

Tahniah kepada PDRM kerana segera bertindak. Itulah yang rakyat mahukan. Respon segera bila maklumat dan bukti lengkap di dedahkan.

Tahniah juga kepada orang ramai yang sama-sama membantu PDRM dalam menangani kes buli jalanraya. Maklumat lengkap dan bukti memudahkan PDRM mengambil tindakkan ke atas pelaku-pelaku jenayah.

Walaupun tangkapan telah di buat orang ramai menantikan keputusan dan tindakkan pendakwaan.

Apakah hukumannya? Semasa kes KIKI juga mendapat liputan meluas. Akhirnya kiki di jatuhkan hukuman dengan pantas dan cepat.

Kes meludah cermin kereta dan merosakkan cermin sisi serta pembersih cermin hadapan merupakan kesalahan jenayah. Merosakkan harta orang awam.

Perbuatan meludah ke cermin kereta juga merupakan kesalahan merosakkan hati yang punya kereta. Merupakan provokasi yang melampau tahap gaban. Cimpazi ala-ala kinzir yang tiada otak.

Harap mahkamah dapat gunakan perundangan yang sewajarnya bagi menjadi tauladan dan pengajaran kepada pembuli-pembuli jalanraya yang lain.

MTMR nak ingatkan kepada pembuli jalanraya atau yang suka potong kiri atau potong Q bahasa mudahnya. Orang lain pun bayar Roadtax juga. Orang lain pun nak cepat juga.

Akai ada ke?

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat