Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Sunday, November 2, 2014

Mutakhir : FAKTA - Antara Hujahan Pendakwaraya dalam kes liwat Anwar Ibrahim.


Shamsuddin Hassan's photo. 
Shamsuddin Hassan's photo.
Antara hujjah menarik perhatian kita dari Timbalan Pendakwa Raya,Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah di pagi hari Jumaat,31 Okt 2014.

Hujahan akan disambung di sebelah pagi hari Isnin (petang Isnin tiada pendengaran) kemudian diikuti hujah penggulungan oleh Ketua Pembela Anwar iaitu Datuk Gopal Sri Ram pada pagi Selasa.


1. Anwar Ibrahim bukanlah individu biasa.Beliau seorang yang berkarismatik dan berupaya untuk mempengaruhi pemikiran seorang budak muda seperti Saiful.Selepas meliwat Saiful,Anwar berpesan kepada Saiful supaya jangan meninggalkan solat. (Nota: Bukan saja saja Saiful,malah orang lain juga yang tidak mengenali siapa Anwar sebenarnya).

2. Saiful yang gagal menamatkan pengajian degreenya dilantik oleh Anwar sebagai Pembantu Peribadi dengan gaji lumayan,elaun yg tinggi dan pelbagai lagi kemudahan lebih drp staf Anwar yg lain.

3. Saiful dibawa ke mana saja oleh Anwar.Singapura,Hong Kong dan lain-lain negara.

4. Anwar juga memberikan Saiful sut Brioni yg bernilai hampir RM 24,000 (USD 7,700) yg pada mana sebahagian drp mereka yg hadir ke mahkamah hari ini tidak pernah dengar pun jenama ini.Tetapi mengapa Anwar hendak menjaga dengan baik hubungan beliau dengan Saiful,soal Shafee.

5. Selapas Saiful menguruskan jadual perjalanan seharian,Anwar telah bertanya,"Can I f**k you today? Ini jelas menunjukkan keintiman perhubungan tersebut,ujar Shafee. Saiful agak keberatan dan ini telah menimbulkan kemarahan Anwar di mana Saiful telah didominasi sepenuhnya (secara mental) oleh Anwar dan mereka ke bilik tidur utama untuk melakikan aktiviti liwat tersebut.

6. Shafee berkata bahawa kejadian liwat itu telah berlaku di antara 3 petang sehingga 4.30 petang di Kondominium Damansara.Hukah Shafee menyatakan bahawa Anwar meliwat Saiful tanpa kerelaan Saiful tetapi tidak bermaksud tanpa kebenaraan.Ini adalah satu dilema psikologi dan moral apabila seorang individu yg dominan,majikan dan juga idola seperti Anwar Ibrahim mahu meliwat Saiful.

Perbuatan meliwat ini tidak ada kaitan dengan kebenaran kerana pada waktu ini Saiful telah tergamam dan tindakan tanpa melawannya itu dianggap tanda persetujuan oleh Anwar Ibrahim.

Liwat tersebut berlaku dengan tanpa kerelaan Saiful Bukhari.Maka dengan itu,Saiful bukanlah bersubahat dalam melakukan aktiviti liwat tersebut.

Atas bukti-bukti seperti ini,apa yg dikatakan oleh Saiful ada kebenarannya.Saiful takut kepada Anwar.Ini dapat dijelaskan dengan baik oleh gambar yg pihak peguambela sendiri bawa pada hari pertama yg menunjukkan Saiful masih menghodangkan air di rumah Anwar sehari selepas diliwat.

Muka Saiful bukanlah muka individu yang gembira ataupun ceria.Tetapi muka seseorang yang terpaksa berselindung di atas kejadian trauma yang berlaku kepada dirinya sehari sebelum itu.

7. DNA 'Lelaki Y' yang ditemui di dalam dubur Saiful adalah sama dengan DNA yang diperoleh dari lokap Anwar Ibrahim.Anwar sama sekali tidak mahu sebarang benda (saliva,darah dsd) diambil darinya untuk di buat DNA profiling.

8. Bahan bukti yang didapati dari hospital seperti semen adalah intact dan tidak compromised sebagaimana yang telah disahkan oleh Mahkamah Rayuan sebelum ini.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat