Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Tuesday, December 9, 2014

Mutakhir: Penarik Kereta maut di serang sekumpulan lelaki bersenjatakan parang.

JOHOR BAHRU: Seorang penarik kereta berusia 35 tahun maut manakala rakannya, cedera parah selepas diserang sekumpulan tujuh hingga lapan lelaki bersenjatakan parang menaiki dua kereta hitam dan putih di bandar raya itu hari ini.

Ketua Polis Daerah Johor Baharu Selatan, ACP Sulaiman Salleh, berkata dalam kejadian pada 4.15 pagi itu, mangsa diserang ketika memberhentikan kereta di lampu isyarat di Jalan Tebrau .

"Ketika berhenti di lampu isyarat itu, tiba-tiba tujuh hingga lapan lelaki bersenjatakan parang menaiki dua kereta telah menyerang kereta mangsa dengan menetak cermin depan dan belakang kereta mangsa hingga pecah."

"Kedua-dua mangsa cuba melarikan diri dengan keluar daripada kereta mereka tetapi dikejar oleh kumpulan lelaki itu tetapi gagal dan telah ditetak dan dikelar sehingga rebah," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Sulaiman berkata, mangsa yang terbunuh dikenali sebagai Denniskumar berasal daripada Bukit Chagar, Johor Baharu, manakala rakannya yang cedera parah, dikenali sebagai Krishnasamy, 45, juga seorang penarik kereta.

Katanya, tangan kanan mangsa putus selain bahu, lengan, peha serta perut juga mengalami kecederaan akibat tetakan dan kelaran kumpulan lelaki terbabit.

"Denniskumar mati ketika sedang dalam perjalanan ke Hospital Sultanah Aminah (HSA), manakala rakannya kini berada dalam keadaan kritikal dengan kecederaan akibat tetakan di bahagian dagu, muka dan tangan kanan," katanya.

Sulaiman berkata, siasatan lanjut masih diteruskan dan beliau meminta saksi-saksi kejadian tampil membantu polis.

"Polis juga masih menyiasat jenis dan nombor pendaftaran kereta yang dinaiki oleh sekumpulan lelaki bersenjatakan parang itu," katanya.

- BERNAMA

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat