Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Thursday, September 25, 2014

SHARE - Rahsia Dermawan Di Akhir Zaman

Hablum Minallah... Hablum Minannas...
Jaga Hubungan Dengan Allah...
Jaga Hubungan Dengan Manusia...

KLIK >>>> http://www.3ribu.com/zakat.png
( baca isi artikel ini sampai jumpa perkataan ZAKAT PENDAPATAN "advance" )

[Kenapa Ramai Dari Kita WAJIB Menjadi Golongan Yang Sedikit ?]
- orang yang kaya jiwa sedikit
- orang yang kaya harta sedikit
- orang yang zikir sangat sedikit
- orang yang selawat sangat sedikit
- orang yang bersyukur sangat sedikit
- orang yang ingat tuhan sangat sedikit
- orang yang bangun malam sangat sedikit
- orang yang suka DERMA sangatlah sedikit
- orang yang masuk SYURGA sangat sedikit

:: RAHSIA [ 1/3 ] ::
Bila kita jaga connection dengan Allah,
otomatik Allah akan jaga connection kita dengan manusia di alam dunia... Membawa maksud, setiap apa yang ada di ALAM SEMESTA ini takkan boleh bergerak tanpa izin Allah, membawa maksud... kalau anda ingin menjadi MULTI-BILLIONAIRE, seperti salah se-7orang jutawan dari 10 orang sahabat2 Nabi yang dijamin masuk syurga, maka Allah dengan mudah aje gerakkan hati hamba2nya untuk menjayakan IMPIAN kita, apabila kita menjalankan urusan harian, kita faham bahawa 9 per 10 punca rezeki datang dari perniagaan, dan setiap perniagaan yang kita jalankan ITULAH yang menjadi ASBAB Allah gerakkan hati hamba2nya untuk menjayakan IMPIAN kita ialah rupa2nya cita-cita kita selama ini adalah untuk menambah nilai hidup orang lain asbab kehadiran IMPIAN kita hadir dalam hidup orang lain, membawa maksud... Manusia yang TERBAIK, adalah orang yang paling bermanfaat. Sebagai seorang yang ada impian suci ini, kita teruskan usaha, bertindak, dan tawakal, maka pada ketika itulah Allah jalankan peranannya sebagai TUHAN untuk memberikan rezeki lalu menggerakkan hati hamba2nya, maka ini sangat yang sesuai dengan maksud tersirat AYAT 1000 DINAR. Allah pernah berfirman... Aku berdiri di atas sangkaan hamba ku, dan aku bersama dengan dia ketika dia memohon DOA kepada aku. The best part is... Baginda Nabi Muhammad dah ajar kita jadi jutawan seawal2 pagi lagi... Nabi pesan... dirikanlah solat sunat subuh sebelum tunaikan solat Fardhu Subuh, ganjarannya melebih planet bumi & isinya...

:: RAHSIA [ 2/3 ] ::
Seorang jutawan dan tokoh korporat yang juga member kamcing baginda Nabi Muhammad yang bernama Abu Bakar telah menggunakan sifat KAYA JIWA & KAYA DUNIA milik beliau untuk menambah nilai hidup orang lain, yakni dengan membebaskan hidup seorang hamba abdi yang merdu suaranya, iaitu Saiyidina Bilal. Pada hari ini kita dapati ramai manusia akhirnya menjadi hamba hutang, yang mana mengikut salah 1 riwayat hadis sahih, tidak masuk syurga orang yang berhutang akibat tertahan di pintu syurga. Sudahkah anda bebaskan diri dari sistem perhambaan moden yang penuh MENIPULASI ini? Sedangkan Saiyidina Abu Bakar berjaya membebaskan seorang hamba yang dijamin syurga menjadi seorang yang MERDEKA? Merdekakah kita di akhir zaman, lagi2 pernahkah kita ambik berat perihal mak bapak kita yang telah membesarkan kita dengan jalan berhutang? Sudahkah kita buat mak bapak kita hati tenang dengan membebaskan mereka dan diri kita dari belenggu hamba hutang, dan buat Allah pandang senang? Maka menjadi kewajipan umat Islam hari ini menjadi BEBAS KEWANGAN. Manusia yang berjaya adalah orang yang bertindak. And the best part is, kata nabi pada umatnya, sebaik2 manusia adalah ORANG YANG PALING BERMANFAAT sekali. 

:: RAHSIA [ 3/3 ] ::
Saya akan dedahkan 1 FORMULA yang sedang berlegar2 di kalangan JUTAWAN ISLAM akhir zaman, di mana formula yang sedang saya turunkan kepada kamu yang membaca ini, sebenarnya hanya diketahui oleh segelintir sahaja umat Melayu, dan dari ramai-ramai yang tahu ini, hanya SEDIKIT sahaja yang "sanggup" melakukannya, dan sekiranya kamu yang membaca artikel ini SANGGUP MELAKUKANNYA TANPA BANYAK SOAL, In Sya Allah, anda terpaksa jadi KAYA tanpa halangan. Formula ini telah diuji keberkesanannya, dan sudah ramai yang telah ubah hidupnya. Bila kita bersangka baik dengan Allah, maka tuhan akan dorongkan hamba2 pilihannya untuk ubah nasib kita, barulah Allah akan joint venture ubah nasib kita pula. Akhirnya... Mak bapak kita hati senang, Allah makin sayang, hidup kita makin tenang. Inilah makna tersirat KAYA JIWA & KAYA DUNIA. Dan tahniah kepada mereka yang berjaya... Jangan lupa sedekah setiap hari ye...  

Formulanya seperti berikut:

01- tahu tak berapa rate "zakat"...?
02- zakat adalah IBADAT FARDHU bagi yang mengaku dirinya ISLAM.
03- zakat adalah 1 nilai sumbangan suci, yang dikenakan dari rezeki kita
04- tujuan diWAJIBkan berzakat adalah untuk menyucikan diri kita
05- now berbalik soalan no.01, jawapannya = 2.5%
06- kalau pendapatan kita RM 100, zakat kita ialah RM 2.50 aje.
07- maksudnya, kita kena bayar RM 25, kalau pendapatan kita RM1,000
08- membawa maksud, kena bayar RM 250, kalau income kita RM 10,000
09- perhatikan balik formula TREE OF LIFE ini >>> [06,07,08] ini
10- ya, 1 penduduk dunia faham tentang formula ni, kan?
11- now, saya dedahkan rahsia ALAM SEMESTA...
12- zakat adalah untuk menyucikan harta kita & rohani kita, kan?
13- tapi pernah dengar tak? doa manusia tak diterima kalau hartanya TAK SUCI?
14- cuba skrol ke atas, apa perkataan PERTAMA dalam artikel ni?
15- bila kita jaga hubungan dengan ALLAH, manusia akan dekat dengan kita.
16- kalau kita nak IMPIAN SUCI kita makbul, seharusnya kita kena suci dulu, kan?
17- solat sehari semalam diterima tak, kalau diri tak bersih?
18- maknanya kita KENA BERSIH DULU, baru boleh jalankan ibadat, kan?
19- nah....... ni rahsianya, ramai orang sucikan hartanya, bila DAH DAPAT HARTA.
20- serupalah juga dengan ZAKAT.
21- ramai orang hanya bayar zakat, apabila dia dah ada duit?
22- WHY NOT... kita AWALKAN zakat kita setiap bulan, supaya kita lebih bersih?
23- tajamkan mata anda pada formula TREE OF LIFE di atas tadi...
24- hujung bulan depan nak income lebih, kan?
25- kenapa kena tunggu 12 bulan sekali, baru nak bayar zakat ?
26- kenapa tidak kita sucikan harta kita siap2, untuk mendapat janji Allah?
27- kalau kita nak tambahan income RM 1,000 bulan depan..., kita bayar siap2 RM 25 aje.
28- membawa maksud, bayar siap2 zakat kita RM 250, kalau nak dapat RM 10,000.
29- terkadang, rezeki yang kita nak itu DATANG DALAM BENTUK LAIN, senilai dengannya.
30- bersihkan diri kita dulu, barulah tuhan berkenan dengan permintaan kita.
( dan rahsia inilah yang menjadi amalan orang2 kaya YANG BERIMAN di akhir zaman )

Formula yang saya berikan ini, RAMAI YANG TAK MAMPU LAKUKANNYA. Sepertimana beratnya mengerjakan SOLAT, begitu jugaklah perihal beratnya nak tunaikan ZAKAT. Mari saya TARBIAHKAN diri tuan-puan semua, pernah tunaikan zakat fitrah kan? Zakat fitrah murah aje, kan? Pernah tak tengok orang yang bayar ZAKAT, tapi dimintaknya balik baki zakat, alasannya takde duit kecik... :p Now... kalau angka sekecil itu pun dia berkira, agak2 tuhan berkira2 tak nak bagi dia lebih? Agak2 tuhan nak bagi dia lebih tak sedangkan dia berkira2 dengan tuhan? Ya... dia memang layak bayar sebanyak tu, tapi "the way" of HIS/HER acting tidak patutlah begitu... Sudahlah kita ni jarang bersyukur, memberi pun sedikit, nak derma pun liat, bayar zakat pun mintak balik baki duit besar, tapi tak segan ke kita mintak pada tuhan LEBIH BANYAK dari apa yang KITA BERIKAN? Formula TREE OF LIFE yang serba tajam ini membawa 1 bukti yang Allah akan tunaikan janjinya... Bukti? 1 kali kita selawat pada kekasihnya, 10 kali Allah selawat pada kita, kita ni siapa beb yang tuhan nak selawat kat kita balik? Tapi Allah ni besar sifat RAHMAN nya, Allah tetap selawat jugak pada kita, diiringi dengan berbiliion2 malaikat pun sama selawat pada kita. Sebab itu, kalau kita TERBALIKKAN rezeki di atas, hendak atau tidak, matematik di atas akan dikembalikan kepada kita, sebab KITA DAH BAYAR IN ADVANCE semua zakat2 kita, maka bila ini berlaku, anda akan tempias dengan suasana ini iaitu....

KAYA JIWA & KAYA DUNIA.

( kan nabi dah pesan, kaya yang sebenar adalah KAYA JIWA. )
[ maknanya bila jiwa dah kaya ASBAB disucikan, Allah pasti tunaikan hajat kita ]


Di akhir zaman ni kita kena bebaskan diri, bebaskan diri dari belenggu hutang, dan akhirnya BEBAS KEWANGAN. Nak pergi Mekah pun senang, hidup kita makin tenang, mak bapak dan orang tua hati girang, lantas Allah pun makin sayang. Contohilah Saiyidina Abu Bakar yang sebenarnya kaya raya dan berjaya pula bebaskan Saiyidina Bilal Bin Rabah yang ketika itu adalah hamba abdi, akhirnya tukang azan yang merdu suaranya ini berjaya DIBEBASKAN oleh Saiyidina Abu Bakar berkat kekayaan beliau. Berapa ramai dari anda pernah bebaskan orang tersayang dalam hidup ini? Abu Bakar & Bilal bukan saudara kandung, tau? Tapi orang luar... Kita pulak... dah pernah bebaskan emak bapak kita dari belenggu ekonomi sekurang2 nya...? Kebanyakan jutawan mendahulukan 2.5% zakat pendapatan mereka melalui badan2 kebajikan, mendirikan rumah2 anak yatim, mendirikan hospital, dan pelbagai amalan2 ibadat YANG DILAKUKAN lebih awal dari yang sepatutnya, sebab itu mereka2 ini sentiasa BAHAGIA, KAYA, DAN BERJAYA. Kenapa mereka boleh jadi begitu, sebab mereka mengamalkan Formula Kaya Jiwa ini DENGAN KUASA TINDAKAN. Beranikah anda bertindak untuk melakukan kiriman 2.5% zakat pendapatan ini LEBIH AWAL dari sepatutnya...? Hidup anda akan berubah kalau anda yang ubah nasib anda dulu, barulah tuhan "consider" nak ubah nasib kau...!!!

Tahukah anda...
Dengan SHARING artikel ini sahaja, 
pahala anda merebak serta merta, 
dari dunia sampai ke syurga? 
Kalau anda dicaturkan... 
Keluarlah dari papan caturnya. 
Manusia sentiasa menjadi MUSUH kepada apa yang tak diketahuinya. 
Amalkanlah formula JUTAWAN INI ye...

Maklumat lanjut rahsia jutawan & rahsia Alam Melayu...
Sila akses http://daftar.3ribu.com HARI INI JUGA, Now Or NEVER.
NOTA:
Di akhir zaman nanti, takkan ada orang sanggup terima zakat lagi, mungkinkah kerana rahsia TREE OF LIFE di atas ini...? Renung2kan dan selamat beramal, hapuskan hutang anda, dan sucikan diri anda dengan ZAKAT. Anda selamat dunia & akhirat.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat