TERIMA KASIH

MTMR

Sunday, December 1, 2019

Menteri Malaysia Yang Fikiran Sejuk.

Kasi lauk kat korang ujung minggu ini. Dia ni ada DNA UMNO ka?

1. Hadiah kemenangan PH aku ingat dia nak announce tambah ubat , peralatan, doktor dan hospital. Expectation rakyat sgt tinggi masa PH baru menang.  Sebaliknya,  dia umum larangan merokok sbg hadiah.

2. Bila calun PH PRK Semenyih umum nak mohon bina Hospital, dia kata tak ada plan. Jd mcm auta calun Semenyih.

3. Bila calun Tg Piai Imam Karmaine bertanding PRK, dia umum perlaksanaan denda larangan merokok. Bijak sungguh timing. Kasi pengundi marah, lauk buat BN.

4. Orang tegur dia kata tak takut hilang undi.

5. Ni announce bakal tamat konsesi bekal ubat famaseutikal Pharmaniaga . Nak buat open tender. Telus katanya. Pharmaniaga ini milik Boustead dan LTAT yg mewakili 150,000 ahli terdiri dari perajurit2 kita. 

Lauk lg la buat BN gosok150,000 undi perajurit. Undi mereka boleh tumbangkan kau. Tau ke tak tau? 

Sampai jatuh saham Pharmaniaga. Seronok la  taukeh2 Cina sykt Sdn Bhd. Kita kena fikir spt NAFAS , apa2 yg berkaitan dgn hak kepentingan orang2  Melayu , memang wajar dilindungi dan disokong. Nego. 

Apa guna telus dan cekap jika kedudukan ekonomi Melayu mcm Melayu Spore. Semua dikawal Cina . Baca la Artikel 153 Perlembagaan Persekutuan berkenaan hak2 org Melayu. Selami semangatnya. Kalau bangsa sendiri tak bantu, sapa nak bantu? 

Aku tak sokong UMNO kerana Kleptokrasi. Itu pun maha dahsyat.  Ttp  bab orang2 Melayu  ini UMNO lebih peka dan sensitif.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your idea. What you give, You get back.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat