Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Thursday, May 12, 2016

GEMPAR : SPECIAL BRANCH CURI DENGAR PERBUALAN TELEFON TMJ?

VIRAL KAN UNTUK BANGSA JOHOR��������������

JEMAAH MENTERI HARUS MEMINTA MAAF KEPADA KERABAT DIRAJA JOHOR DARUL TAKZIM

1. Amat mengejutkan apabila saya terbaca kenyataan dari DYAM TMJ baru-baru ini tentang pantauan/"Special file"/"Wiretapping" Special Branch ke atas baginda dan baginda Sultan.

2. Bagi saya perkara ini sangat keji dan memalukan. Pantauan dari special branch sepatutnya hanya dibuat kepada mereka yang merbahaya dan dianggap sebagai ancaman. Adakah TMJ dan Sultan satu ancaman kepada keselamatan dan keharmonian negara?
Most pertinently, who gave out the order for this despicable act to be carried out?

2. As a Johorean,  saya tak dapat mengelak dari perasaan marah apabila kerabat diraja yang telah banyak membantu dalam membangunkan negeri tercinta kami diperlakukan sedemikian rupa. Malahan TMJ dan baginda Sultan merupakan antara pemimpin yg paling berkaliber dan berjiwa rakyat! Mereka membela nasib rakyat dan sentiasa memperjuangkan suara rakyat menentang ketidakadilan yg sedang berlaku. Namun sebagai balasan, mereka dipantau seperti penjenayah!

Some of our elected officials should be ashamed of themselves. When the unelected speak for the rakyat while the elected don't, you know there's a clear error in the system.

3. Saya sedar bahawa kedudukan saya amat rendah sekiranya ingin dibandingkan dgn DYAM TMJ, tetapi saya juga turut faham perasaan apabila dipantau sebegitu rupa. Semenjak saya mula bersuara, saya tlh dipanggil berjumpa SB hampir setiap minggu. Bila HP dicuri dengar dan pergerakan diekori, ini semua merupakan satu pelanggaran privasi!

I wonder what triggered this sudden breach of Privacy.
Is it because the Johor Royalty has been vocal of the administration's wrongdoings? Especially in the case of 1MDB.

4.  DYAM TMJ, patik sudah berjumpa dgn beberapa org ahli SB sendiri and they are exceptionally nice & professional people. Patik pasti Special Branch tidak akan bertindak sedemikian rupa sekiranya mereka tidak memiliki apa apa arahan dari pihak atasan.
The question is, Who gave the order?

5. Ramai yg mungkin akan berkata yg saya masih mentah dan belum kenal selok belok pemerintahan dgn betul. Tetapi apa yg terang dan pasti, sekiranya kabinet atau mereka yg berkuasa mempunyai masa dan sumber yang banyak, Janganlah gunakan untuk mengekori dan memantau rakyat biasa seperti saya dan pemerintah negeri yg sudah terang lg bersuluh tidak mungkin akan membawa nahas kepada negara.

6. Mungkin sudah tiba masa pentadbiran negara dijalankan degan lebih baik dan masalah-masalah yg sedang dihadapi rakyat diselesaikan secepat mungkin. Jgn terlalu taksub ingin terus berkuasa sampai rasa hormat pada pemimpin diraja pun hilang.

7. I therefore, strongly urge for-

a) Identify and hold the culprit who gave the order to "spy" on the Johor Royalty accountable.

b) An Apology by the members of the cabinet to the Johor Royalty.

Kalau mahu rakyat berhenti menentang,
Kepimpinan negara perlu lebih matang.

-Syed Saddiq-
A proud Johorean

DAULATTUNKU!!!!!

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat