TERIMA KASIH

MTMR

Saturday, January 9, 2016

Mahathir melalui idea bernas ujudnya gergasi kewangan baru BRICS???

Idea berhantu Mahathir mimpi ngeri IMF dan Bank Dunia bakal memusnahkan ekonomi USA dan ISRAEL serta Bank-bank lintah darat Barat.

Kebijaksanaan Mahathir bekas Perdana Menteri Malaysia 1981-2003 menangani krisis kewangan dunia 1997-1998 telah menarik minat banyak negara didunia terutama Russia China Argentina dan Afrika Selatan.

Melalui idea yang bernas Mahathir maka ujudnya gergasi kewangan baru BRICS. Mahathir telah menolak pinjaman lintah darat IMF, rancangan penggunaan dinar emas menggantikan dollar Usd, barter trade, kawalan faedah bank dan lain-lain dapat mengelakkan sesebuah Negara dari serangan spekulator kewangan Zionist, bankster, golongan elit, Oligarki dan perbankkan global yang koroupsi dalam permainan matawang dollar Usd contohnya George Soros. Idea global ekonomi ini sangat menarik dan praktikal.

Pada tahun 2011 idea Mahathir ini cuba dipraktikkan oleh Gaddafi Libya. Gaddafi mula menggunakan dinar emas menggantikan dollar Usd dalam urusniaga minyak Libya. Plan Gaddafi ini mendapat sokongan negara Arab Russia Iran dan China. Ini akan memusnahkan lintah darat bank-bank barat, IMF dan bank Dunia yang ditaja oleh USA dan ISRAEL.

USA telah mengupah pemberontak regime Libya didalangi Al-Qaeda disokong oleh NATO memusnahkan Gaddafi Libya. Ini sahaja jalan untuk menyelamatkan matawang dollar Usd dan bank-bank barat.

Kemunculan BRICS 26 March 2013 pakatan Russia China Brazil India dan Afrika Selatan, bakal memusnahkan dollar Usd, IMF dan bank-bank lintah darat barat. BRICS banyak persamaan dari idea yang dicetuskan Mahathir. Ini mendatangkan masalah besar kepada USA dan ISRAEL kerana Ahli BRICS ini kuasa besar yang lebih kuat dari USA dari segi keselamatan dan ketenteraan.

Langkah-langkah BRICS
1- Membuka BRICS bank sama seperti IMF dan Bank dunia. Kadar feadah pinjaman 0.6%-2% jauh lebih rendah dari IMF dan Bank Dunia.

2-Kerjasama teknologi ketenteraan Russia dan China memusnahkan industri perniagaan ketenteraan USA.

3-Anggota BRRICS boleh menggunakan matawang masing-masing untuk urusan perniagaan global seluruh dunia. Matawang dollar Usd tidak digunakan lagi sebagai pengantaraan.

4-Rizab emas ditingkatkan oleh anggota BRICS. Contohnya Russia telah membeli jongkong emas 283 tan berjumlah $ 11,000,000,000. Ini bertujuan apabila perbelanjaan USA, Jepun dan Eropah melebihi pendapatan pada 2016-2017 kadar inflasi meningkat dollar Usd lemah akibat persaingan BRICS. Waktu itu harga emas akan melambung naik.

5- Rizab persekutuan BRICS tidak menaikkan kadar feadah. Ini memberi tekanan dan kesan buruk pada dollar Usd. Amerika dan ISRAEL akan menuju bangkrupsi.

6- Rancangan barter trade emas dan bukan wang dollar Usd dari anggota BRICS.

7- Kerjasama anggota BRICS bukan monopoli seperti TPPA. Kerjasama pelbagai bidang kewangan, ekonomi, inovasi, sainis, teknologi, it, pertanian, kesihatan, pendidikan dan kebudayaan. Diplomasi baik BRICS dan kerjasama tidak ada sesiapa yang boleh memaksa menetapkan kepada sesiapa atau mengenakan kehendak mereka. Tidak seperti TPPA di taja Zionist perniagaan paksa menetapkan undang-undang mengikut selera Zionis merugikan negara yang menyertai TPPA.

8-Pasaran saham sering turun naik tidak setabil. Rizab jongkong emas anggota BRICS lebih setabil ini akan melonjakkan ekonomi anggota BRICS 2017, memusnahkan IMF dan Bank Dunia di monopoli oleh Zionist.- Michael Hartnett ketua strategi pelaburan Uerrill Lynch.

9- Pentingnya menolak TPPA dan menyertai BRICS. Jangan beri sebarang business kepada penjenayah USA dan ISRAEL. Apabila mereka sudah bangkrup dollar Usd jatuh teruk mereka tidak ada wang untuk menaja jenayah dan menyerang negara orang di dunia. USA dan ISRAEL akan duduk diam apabila mereka sudah miskin.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your idea. What you give, You get back.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat