Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Monday, April 13, 2015

Mutakhir: BN menang jika Najib tiada.

Menurut Tun M Barisan Nasional akan kalah jika Najib tidak undur diri.

Malaysia tidak memerlukan GST. Ramai rakyat marah bila GST di laksanakan. Rata-rata rakyat dari peniaga pembeli merungut dan marah bila sana-sini di kenakan cukai.

Tun Dr. Mahathir melihat 'barah' ini sudah sangat membahaya dan perlu di'ubati' segera.

Malangnya ada pemimpin yang tak bertanggungjawab yang hanya memikirkan temolok sendiri tidak mahu 'barah' ini diubati.

Sedarlah bahawa kalau terlalu syok sangat membela segala kesalahan, kegagalan Najib sebagai mulia dan betul belaka serta sebagai cemerlang tahap super saiya.

Maka selepas UMNO dan Barisan Nasional tumbang dalam PRU 14, segala perhatian dan ampu bodek kepada Najib sudah tidak berguna lagi kepada para pemimpin pengampu Najib itu.

Maaf.....

Secara rasionalnya tidak ada sebab utk pihak lain mendesak atau mengadakan apa jua demonstrasi utk menolak teguran dan kritikan oleh Tun M kpd DSN.

Haruslah kita mengkaji sejarah dan peranan yg dibuat oleh Tun M.Ianya bukan hanya kpd Negara malahan perancangan Tun M yg berkehendakkan DSN diangkat sbg Perdana Menteri Malaysia.

Fikirlah....

Tun M bukan hanya menegur DSN malahan TS Muhyidin dan ramai dikalangan Menteri.Jelas teguran Tun M ini bukan utk menjatuhkan DSN tetapi Tun M amat berkeyakinan bahawa jika pelbagai isu timbul dan tidak terjawab beserta dgn faktor peranan menteri kabinet maka jelaslah bahawa PRU 14 Barisan Nasional akan tewas ini bermakna kuasa UMNO akan hilang dan orang melayu akan merempat atau mengemis dinegara sendiri.

Jika difikirkan secara dalamnya amat efektif teguran Tun M itu adalah untuk menaikkan kembali sokongan rakyat utk bersama menyatakan sokongan kpd DSN dan merapatkan saf bermula dari akar umbi sehingga peringkat atasan.

Tun M amat yakin rakyat akan bangkit menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kpd DSN.Sejajar itu pemuafakatan yg terbentuk ini mampu utk kembali memantapkan Barisan Nasional.

Tun M juga amat arif dgn gerak kerja DSN.Tun M juga faham realiti DSN adalah Perdana Menteri yg berkuasa dan mempunyai hak eksekutif utk mentadbir negara mengikut acuan DSN sendiri.

Namun disebabkan faktor spt yg dijelaskan diatas tadi,Tun M tiada kepentingan peribadi tetapi demi sayangkan DSN yg diibaratkan spt anak itu tersilap langkah menjelang PRU14 maka Tun M bangkitkan kembali semarak sokongan kpd DSN.

Bermaksud Tun M sanggup dipersoalkan demi Agama Bangsa dan Negara.Kerana itulah sehingga hari ini Tun M dlm faktor usia yg sdg berehat masih terus memikirkan usaha utk pemerkasaan agenda negara.Biarpun beliau hanyalah Mantan PM.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat