Google+ Followers

TERIMA KASIH

MTMR

Tuesday, May 27, 2014

Seorang pelajar Malaysia di culik dan di rogol oleh tiga lelaki.

Kuala Lumpur: Seorang pelajar Malaysia dalam jurusan perubatan di Universiti Padjajaran (Unpad) di Jatinangor, Bandung, disyaki dirogol oleh tiga lelaki yang menculiknya selepas mengeluarkan wang di mesin pengeluaran automatik (ATM) berhampiran universiti itu, Jumaat lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 malam itu, mangsa yang berusia 22 tahun dikatakan dipanggil seorang lelaki yang menunggu di belakangnya sejurus mengeluarkan sejumlah wang.

Lelaki itu kemudian menekup mulut mangsa, lalu menarik ke dalam kereta. Selepas itu, pelajar berkenaan dikatakan tidak sedarkan diri.

Mangsa ditemui kira-kira jam 3 pagi pada keesokannya dalam keadaan tidak sedarkan diri oleh orang awam di tempat letak kereta di Lembang, kira-kira 40 kilometer dari lokasi dia diculik.

Pelajar itu yang tidak mengingati apa yang berlaku ke atas dirinya, dihantar ke Rumah Sakit Hassan Sadikin di Bandung untuk rawatan dan dia dilaporkan stabil walaupun berada dalam keadaan trauma.

Kes masih disiasat

Sementara itu, Timbalan Menteri Luar, Datuk Hamzah Zainuddin, yang dihubungi semalam, berkata pelajar berkenaan tidak mengalami kecederaan serius dan pihak berkuasa Indonesia sedang menyiasat kes itu.

“Siasatan awal polis mendapati mangsa dipercayai diculik sebelum disamun kerana beberapa barangan berharga milik mangsa seperti wang tunai, dua telefon bimbit dan barang kemas, didapati hilang.

“Mangsa juga disyaki dirogol, namun kita masih menunggu laporan polis dan perubatan untuk pengesahan,” katanya.

Sementara itu, media Indonesia, Detik.com, semalam melaporkan, mangsa dipercayai dirogol bergilir-gilir dalam kereta oleh tiga dari empat lelaki yang menculiknya sepanjang perjalanan dari Jatinangor ke Lembang yang mengambil masa lebih sejam.

Menurut media itu, polis sudah menubuhkan pasukan khas untuk menyiasat dan memburu suspek.

Mangsa juga dilaporkan sudah pulang ke Malaysia bersama keluarganya, tengah hari semalam.

Silat Melayu

DOA DOHA

WALI SONGO

Video Penjelasan Isu cincin RM 24 Juta.

WAJIB TONTON

Top Blogges

B. 10 Artikal Menarik Minggu ini.

C. Senarai Blog Wajib Baca Rakan Malaysia Transformasi Minda Rakyat